Baileys

Mini banoffee Baileys pies

Als het dessert zo lekker smaakt, wil je er een helemaal voor jezelf. Deze mini-taarten met een vleugje Baileys zijn precies de juiste maat voor plezier voor één persoon

Voor 6 personen

bereiding 20 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 300g knapperige koekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 200 gr donkere chocolade gesneden
  • 3 bananen, geschild en in plakjes
  • 2 tl citroensap
  • 300 ml dubbele crème
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 4 eetlepels (1 eenheid) Baileys Original Irish Cream
  • 400 ml pot dulce de leche karamelsaus

Bereiding

  1. Maal de koekjes in een keukenmachine tot een grindachtige consistentie. Giet de gesmolten boter in en meng opnieuw. Verdeel het mengsel over 6 kleine metalen bakvormen met afneembare bodem. Druk hard op elk ervan. Zet in de koelkast gedurende 10 minuten.
  2. Smelt de chocolade in de magnetron gedurende 30 seconden per keer totdat deze volledig is gesmolten. Of smelt het in een glazen kom boven een pan met zacht kokend water. Als het gesmolten is, de binnenkant van elk omhulsel met de chocolade penseelen en opnieuw 10 minuten in de koelkast leggen.
  3. Gooi de banaanreepjes met het citroensap. Klop in een kom de room, vanillepasta en Baileys Original Irish Cream tot zich zachte pieken vormen.
  4. Haal de taartjes uit de koelkast. Schep 2 eetlepels karamelsaus in elk van hen, leg ze met plakjes banaan en klodder 2-3 el room over elkaar. Doe de overgebleven chocolade in een plastic voedselzak, knip de punt eraf met een schaar, zodat er een klein gaatje is en gebruik dan om de chocolade over de bovenkant van elke taart te motregenen.

Geef een reactie