Jaarwijn

Jaar actie Pierre Jean !

Gehele jaar in de actie de Pierre Jean wijnen.

Pierre Jean rood Cabernet Sauvignon/Merlot:

De intens dieprode wijn heeft een aroma van gerijpt rood fruit met kruidige tonen. De smaak is vol met zachte tannines. De afdronk vol aroma’s van fruit, is lang. Deze blend van Cabernet met Merlot is een typische wijn uit de l’Aude. Alcoholpercentage zit op 12,5%, de wijn heeft een serveertemperatuur van 16 – 18 °C. Aansluitende gerechten: Traditionele gerechten, kaas, frisse salades, pasta’s, gegrild rood vlees.

 Pierre Jean wit en droog Colombard/Chardonnay:

Deze bleekgele wijn heeft een zeer intense geur met tonen van citrusvruchten, peer en honing. Een wijn waarin zoet en zuren mooi in balans zijn. Een frisse, aromatische wijn. Alcoholpercentage zit op 11%, de wijn heeft een serveertemperatuur van 9 – 12 °C. Aansluitende gerechten: Aperitief, zeevruchten, visgerechten.

Pierre Jean wit en halfzoet Ugni blanc/Colombard:

De Moelleux Comté Tolosan is een bijzondere, licht zoete wijn met een heerlijke fruitige smaak van rijp fruit. Een echte allemansvriend die bij elke gelegenheid past. Alcoholpercentage zit op 11%, de wijn heeft een serveertemperatuur van 8 – 10 °C. Aansluitende gerechten: Aperitief, foie gras, Roquefort kaas, wit vlees in saus.

Pierre Jean rosé droog Grenache:

De Grenache Rosé is een heerlijke frisse, ongecompliceerde wijn. Moderne vinificatie met de nadruk op een fruitige, soepele smaak. Jong en koel geserveerd smaakt deze smakelijke drink-en maaltijdrosé het lekkerst. Alcoholpercentage zit op 12.5 %, de wijn heeft een serveertemperatuur van 11 – 12 °C. Aansluitende gerechten: Salades, olijven, paella, gegrilde vis, kipvleugels uit de oven, koud vlees, pasta, pizza, quiche, zachte kazen.

 Achtergrond informatie Pierre Jean

Het merk Pierre Jean is vernoemd naar één van de kleinzonen van Yvon Mau, die het prachtige wapen voor de fles ontwikkelde. De serie Pierre Jean bestaat uit zeer toegankelijke wijnen die elke dag een feestje zijn. Daar draagt de fraai gestileerde fles natuurlijk ook aan bij.

Geef een antwoord