Baileys

Baileys geschiedenis

Het verhaal van Baileys begon in Dublin, 1974. David Dand, nu bekend als de peetvader van Baileys, had een visie voor iets nieuws, iets dat onbenullig luxe was. Geïnspireerd door het gevoel van verandering in de lucht, droomde hij van het creëren van een innovatieve en uiterst toegeeflijke likeur.

Samen met een gepassioneerd team van technische experts, David Gluckman, Tom Jago, Steve Wilson en MacMcPherson, begon David aan zijn missie om het Baileys-recept te creëren: een ongegeneerd heerlijke mix van twee van de meest heerlijke ingrediënten van Ierland – rijke zuivelroom en de beste whisky.


In de traditie van de inventieve Ierse geest, werd de allereerste versie van het Baileys-recept gecreëerd met een gewone keukenmenger. Het was absoluut heerlijk (natuurlijk). Een winnend recept kwam echter niet bepaald gemakkelijk. Het is een lastige zaak om room en whisky te krijgen om met succes in één fles te combineren zonder te scheiden, maar David en zijn team besloten nooit op te geven.

Drie jaar van testen, experimenteren en een geniaal verhaal later, ze hadden een doorbraak en slaagden erin deze twee onwaarschijnlijke partners perfect te laten samensmelten, waardoor ze vandaag de unieke vloeistof geliefd over de hele wereld creëerden.


De inventieve passie en speelse geest waarin het is gemaakt, blijft de kern van alles wat we doen. Baileys is niet alleen ’s werelds eerste roomlikeur, maar het is ook zijn favoriet. In de afgelopen 40 jaar hebben we de hele wereld over gereisd, nu meer dan driekwart van de wereld bestrijkend en verkocht in meer dan 150 landen.

Je kunt er zeker van zijn dat waar we ook zijn, we onze roots nooit zijn vergeten. Tot op de dag van vandaag wordt elke fles Baileys Original Irish Cream gemaakt in Ierland, waar ons verhaal begon

BAILEYS-PROCES

Het recept van Baileys is een heerlijke, unieke mix van crème van topkwaliteit, drievoudig gedestilleerde whisky en fijne alcoholische dranken. Het is het allerbeste van Ierland in één fles.

Elke druppel Baileys-crème wordt geleverd door kleine, lokale Ierse familiebedrijven. Elk jaar produceren 38.000 Ierse melkkoeien met topfokken meer dan 220 miljoen liter verse room speciaal voor de creatie van Baileys. Deze koeien, bij ons bekend als de Baileys Ladies, spenderen 300 dagen per jaar buiten grazen in weelderige groene velden van Ierland, genieten van frisse Ierse lucht en luisteren naar afspeellijsten van hun favoriete muziek (of zou dat mooisch moeten zijn?). Gelukkige koeien zijn gelijk aan heerlijke room, weet je dat niet?


De beste crème verdient even heerlijke ingrediënten. We combineren het met whisky van wereldklasse van distilleerderijen in heel Ierland en luxueuze vanillestokjes en rijke cacaobonen om een ​​uniek chocoladekarakter toe te voegen dat uniek is voor Baileys.

Geïnspireerd door het proces van het maken van ijs, garandeert ons allerhoogste recept van Baileys dat elke fles zo lekker zal smaken als de dag dat het werd gemaakt voor twee jaar. En dat is zonder enige kunstmatige bewaarmiddelen ook! Het heeft ons vele jaren getest, veel technische expertise en ervoor gezorgd dat we alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten gebruiken om ervoor te zorgen dat het de enige roomlikeur ter wereld is met een houdbaarheid van twee jaar.

Geef een antwoord